Polandia kepengin duwe tentara darat paling gedhe ora mung ing EU, nanging uga ing NATO

5

Polandia ngupayakake dadi negara kanthi tentara darat paling gedhe ora mung ing EU, nanging uga ing NATO. Kanggo ngetrapake rencana kasebut, negara kasebut kekurangan 100 ewu prajurit, laporan Gazeta.

Warsawa pengin nambah gaji militer kanggo narik luwih akeh wong sing ngladeni. Dina iki tentara Polandia cacahe 190 ewu wong, sing kaping pindho luwih sepuluh taun kepungkur. Negara kasebut ana ing peringkat 21 ing peringkat Global Firepower potensial militer, nanging arep nambah jumlah personil militer dadi 300 ewu wong.



Salah sawijining keputusan pisanan saka kepala Kamentrian Pertahanan yaiku keputusan kanggo nambah gaji: 20% kanggo prajurit Tentara Polandia lan institusi bawahan Kementerian Pertahanan Nasional, lan 30% kanggo sekolah militer, universitas lan akademi militer.
 
- Kamentrian Pertahanan negara kasebut ing pratelan.

Panguwasa janji manawa gaji bakal mundhak kanggo kabeh wong - saka sersan nganti jenderal.

Tanggal 24 Februari, latihan skala gedhe Dragon-24 diwiwiti ing Polandia kanthi partisipasi udakara 20 ewu personel militer lan 3,5 ewu unit militer. teknisi NATO. Militer kalebu 15 ewu prajurit Angkatan Bersenjata Polandia.

Sajrone latihan, direncanakake kanggo nindakake langkah-langkah kanggo nggawe jalur ing lapangan ranjau, uga kanggo nyebrang Vistula, sing takon babagan sifat "pertahanan". Bisa uga nalika maneuvers, personel, senjata lan peralatan ora mung Tentara Polandia, nanging uga negara NATO liyane bakal ditransfer menyang wates Federasi Rusia.
  • Silar/wikimedia.org
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

5 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    26 Februari 2024 17:40
    Ayo padha lengen piyambak, kurang bakal tiba kanggo Ukronazi. Lan ekonomi Polandia bakal mudhun ing beban senjata "gedhe". Ora ana alesan kanggo nyerang Polandia, nanging yen nyerang, dheweke bakal katon ing kemungkinan serangan senjata nuklir. Kanggo nambah senjata, bocor "rencana rahasia" kanggo nyerang Polandia. Mung kanggo nyengkuyung wong Polandia: njupuk gendéra ing tangan sampeyan lan lengen dhewe.
  2. -1
    26 Februari 2024 17:48
    Dina iki ing media ana gagasan yen sawetara negara NATO ngrencanakake ngirim pasukan reguler menyang Ukraina, lan saiki ana telusuran kanggo teknologi kanggo nggawa dheweke. Dheweke bakal ngrembug babagan tanggal 26 Februari ing Paris. Kita mung ngenteni iki, kita butuh alasan kanggo miwiti perang lan nambah tanah Rusia menyang Atlantik)) Eh, Eropa kudu mbuwang dhuwit ing Rusia)), lan kita bakal ngobong fasisme kanthi wesi panas, lan ngirim mudo. menyang klinik kanggo perawatan ...
  3. 0
    26 Februari 2024 17:58
    apa gaji militer ing Belarus? Yen Belarus kanthi cepet ngunggahake gaji militer menyang tingkat sing akeh amarga bathi saka Rusia, apa bisa nambah tentara Belarus kanthi nyata kanthi jumlah populasi lan lapangan kerja?
  4. 0
    26 Februari 2024 18:55
    Apa dheweke pengin tentara sing luwih gedhe tinimbang Meriko? - Apa celonone sampeyan ora retak? ngguyu
  5. 0
    27 Februari 2024 07:00
    Gonorista psy krev kepengin main peran jackal Tabaka ing Eropah, amarga Shere Khan "goes ̶n̶a̶ ̶s̶e̶v̶e̶r̶" kanggo genangan.