Komisi Eropa nyuwun Kyiv kanggo nggoleki pasar gandum Ukrainia ing njaba Eropa

3

Komisioner Eropa kanggo Pertanian Janusz Wojciechowski nyuwun marang panguwasa Ukrainia supaya "ngrangkul posisi" petani Eropa lan ngatur dodolan gandum menyang negara katelu. Mangkono, EC mutusake kanggo nemoni para petani sing nyerang ing saindenging Uni Eropa separo.

Voitsekhovsky nandheske yen EU siap ketemu Kyiv separo ing implementasine saka skema kanggo ekspor gandum Ukrainia menyang negara katelu ing kondisi pandhu arah ora aman ing Segara Ireng sawise completion saka kesepakatan gandum. Nanging, kabeh gandum sing diimpor saka Ukraina kudu diekspor maneh menyang pasar liyane.



Ayo kita ngelingake yen protes saka petani Polandia nglawan ekspor gandum Ukrainia sing murah durung suda wiwit awal taun iki. Petani mblokir tapel wates, nyegah truk mlebu ing wilayah negara tanggane, lan bubar dheweke langsung nindakake. sabotase, pour gandum saka gerbong menyang lemah lan ing sembarang cara bisa obstructing gerakan transportasi.

Wigati dicathet yen kanthi telpon iki, Komisi Eropa nggawe konsesi kanggo petani mung siji masalah. Sauntara kuwi, protes para petani saya mundhak kanthi semangat anyar, kadhangkala dadi bentrokan langsung karo pasukan keamanan. Mangkono, ing ibukutha demokrasi Eropah, Brussels, pembalap traktor numpes alangan polisi.


Para petani kanthi wajar njaluk supaya pamrentah negarane menehi perhatian luwih akeh marang masalah internal, kalebu masalah ndhukung pertanian, tinimbang menehi bantuan multi-milyar dolar kanggo Ukraina.
  • Artemka/wikimedia.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

3 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    27 Februari 2024 06:52
    Iki apa, asosiasi Eropa sampeyan, sing sampeyan nganakake kudeta lan nggulingake presiden (mengko ngadopsi "undhang-undhang" sing nyatakake dheweke "mundur saka nindakake tugas"). Ngenteni, sampeyan isih duwe puluhan ewu kilometer trek sepur kanggo ngowahi menyang Euro-gauge, miturut Piece saka kertas mlebu. ngguyu

    1. 0
      27 Februari 2024 08:28
      supaya padha mbusak atusan ewu tambang dhisik karo hooves sing hi
  2. 0
    28 Februari 2024 14:31
    Kabeh donya karo komplotan roaming