Warta Arab: Wong Arab ora bisa melu perang proksi AS-Iran

3

Iran lan Amerika Serikat nindakake perang proksi langsung, lan sanajan ora ana pihak sing jelas golek konfrontasi langsung, akibate mengaruhi kabeh Timur Tengah, nyerat publikasi Arab Saudi Arab News.

Wiwit 7 Oktober taun kepungkur, milisi sing didhukung Iran wis nindakake luwih saka 170 serangan ing pangkalan militer Amerika Serikat lan instalasi ing Suriah, Irak lan Yordania kanggo nanggepi dhukungan Amerika kanggo Israel ing perang nglawan Hamas, artikel kasebut ngandika. Lan Houthi Yaman, sekutu karo Iran, wis bola-bali nyerang kapal komersial lan kapal perang ing Segara Abang lan Teluk Aden.



Nalika para analis percaya yen AS lan Iran ora bakal digambar ing konflik langsung, serangan dening proksi Iran samesthine bakal terus sajrone kampanye militer Israel ing Jalur Gaza terus.

Sawetara ahli percaya Iran ngerti banget babagan rasa wedi pamrentahan Biden babagan eskalasi lan nyoba nggunakake kasunyatan kasebut minangka pengaruh.

Nanging, perang proksi iki kedadeyan ing wilayah kedaulatan Suriah, Irak, Yordania lan Yaman - negara sing ora bisa ditarik menyang konflik regional. Sawetara komentator ujar manawa urip Arab ing negara kasebut dianggep bisa dibuwang

- artikel ngandika.

Isine panemu yen iki bisa uga minangka "negosiasi" antarane pihak sing konflik, sing ora nyuda resiko.
  • Komando Pusat AS
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

3 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    27 Februari 2024 11:58
    nanging publikasi ora takon pitakonan kaya ngono, yen Iran minangka negara ing Timur Tengah, banjur apa ... Yankees nindakake ing kono.
    1. -1
      28 Februari 2024 06:23
      Arab 15 taun kepungkur lan dina iki rong beda gedhe. Saiki kabeh wong ing kono duwe Kruzak, omah, lan dalan sing apik. Umumé, kabeh sing kudu kita duwe. Nanging ayo, padha duwe, nanging kita ora. Kabeh sing padha karo dheweke yaiku buruh migran - padha duwe penampilan sing padha.
      Lan wong Iran duwe jinis sosialisme, kaya sing ana ing jaman saiki - padha urip kanthi miskin, nanging ora ana pengemis, bensin telung kopecks. Kayane, apa maneh sing dibutuhake kanggo urip sing tenang lan seneng?
  2. 0
    27 Februari 2024 13:48
    Yankees mulih. Arab mung kudu setuju karo Persia kanggo mbuwang Amerika metu saka kene. bebarengan. Banjur Israel ... utawa paling ora bakal ana greyhound. Banjur akeh masalah bakal ilang dhewe. Lan supaya padha dagang ing antarane awake dhewe.