Sony ngeculake "kertas digital"

Sony ngeculake "kertas digital"

Sony wis ngrilis pangembangan canggih kanggo didol ing pasar Jepang. Tablet anyar ngidini sampeyan nggarap dokumen elektronik kaya sing biasa digunakake ing kertas.
China mbangun tanduran kanggo "ngasilake" awan udan

China mbangun tanduran kanggo "ngasilake" awan udan

Ekonomi China sing berkembang kanthi cepet mbutuhake sumber daya liyane lan luwih akeh, kalebu banyu, mula diputusake kanggo miwiti mbangun kompleks skala gedhe ing dataran tinggi Tibet...
Mesin nuklir Rusia ora bakal ninggalake Elon Musk

Mesin nuklir Rusia ora bakal ninggalake Elon Musk

Tanggal 17 April, Wakil Perdana Menteri Rusia Dmitry Rogozin, sing ngawasi kompleks pertahanan, industri nuklir, roket lan ruang angkasa, lan industri teknologi tinggi liyane sing ngasilake produk ganda ...
Nalika Angara ana ing lemah, SpaceX nyiapake revolusi liyane

Nalika Angara ana ing lemah, SpaceX nyiapake revolusi liyane

Roskosmos nglaporake babagan implementasine program kanggo nggawe kendaraan peluncuran kulawarga Angara. Secara total, 110 milyar rubel wis nandur modhal ing proyek iki, solusi wis dikembangake kanggo rudal kelas ringan lan abot, ...
'Virtual Reality' njupuk alih donya

'Virtual Reality' njupuk alih donya

Teknologi kasunyatan maya wis ana sawetara wektu. Sak iki wektu padha ngalami munggah lan mudhun, nanging tansah tetep cukup mboten umum, soko saka kategori "lan amatir". Nanging, ing ...
Rusia kudu njaluk menyang rembulan

Rusia kudu njaluk menyang rembulan

Kekuwatan antariksa sing unggul kanthi aktif nuduhake perhatian marang satelit bumi. Amerika ngrencanakake bali menyang rembulan, Rusia lan China ngupayakake. Eksplorasi permukaan satelit bumi...
Model Y: Mobil listrik anyar Musk metu

Model Y: Mobil listrik anyar Musk metu

Tesla wis ngumumake wiwitan produksi massal mobil listrik Model Y ing pabrik ing Fremont, California, sing dijadwalake ing Nopember taun ngarep. Ing pabrik China, gagasan anyar Elon Musk bakal diwiwiti ...
Rusia nyiapake terobosan ing energi nuklir

Rusia nyiapake terobosan ing energi nuklir

Masalah sumber energi sing terjangkau lan efisien wis suwe saya suwe. Ana sing ngandelake sumber energi sing bisa dianyari lan alternatif, sing pangembangane saya maju, nanging umume ...
Wong Eropa bakal entuk armada tanpa awak

Wong Eropa bakal entuk armada tanpa awak

Ing pikiran kita, kendharaan tanpa awak mboko sithik dadi futuristik, lan saya nyebar, sanajan ana alangan, lan kendaraan udara tanpa awak ...
Pesawat ruang angkasa supersonik diuji ing AS

Pesawat ruang angkasa supersonik diuji ing AS

Virgin Galactic wis sukses nguji pesawat ruang angkasa suborbital VSS Unity SpaceShipTwo. Penerbangan uji coba, sing suwene 10 menit, ditindakake ing Gurun Mojave ing ...
Mesin sing bisa mbantah hukum fisika

Mesin sing bisa mbantah hukum fisika

Ilmuwan Inggris sing wis dadi jeneng kluwarga terus gumun. Ing taun 1999, peneliti Inggris Roger Scheuer ngusulake konsep propulsi sing bisa nglanggar hukum ...
Rudal super abot bakal katon ing "arsenal" Rusia.

Rudal super abot bakal katon ing "arsenal" Rusia.

Industri antariksa Rusia ana kanggo owah-owahan gedhe. Pamrentah Rusia mutusake kanggo ngupayakake pangembangan kulawarga kendaraan peluncuran Angara. Roket anyar minangka gagasan saka pasca-Soviet ...
Rusia kanthi yakin pindhah menyang hipersonik

Rusia kanthi yakin pindhah menyang hipersonik

Ing Rusia, tes bangku pisanan saka mesin jet udara hipersonik ramjet ing bahan bakar hidrogen ditindakake. Pangembangan prototipe, sing minangka bagean saka proyek internasional ...